Жаңалық - Пайдалы кеңестер
новость от 14.11.2021
ЫДЫС-АЯҚТЫ ДҰРЫС ЖУМАУ МЕН ОНКОЛОГИЯ АРАСЫНДАҒЫ БАЙЛАНЫСТЫ ҚЫТАЙДА ТАПТЫ
Мамандардың пікірінше, ыдыс жууда ағзадағы онкологиялық аурулардың дамуына ықпал ететін үш қателік бар екен.
Біріншісі - төмен сапалы жуғыш заттарды қолдану. Кейбір өндірушілер қауіпсіздік талаптарын сақтамайды және консервант ретінде формальдегидті қолдануға жүгінеді. Формальдегид адам ағзасына, әсіресе тері мен шырышты қабықтарға зиянды. Формальдегидті ұзақ уақыт деммен жұту созылмалы респираторлық аурулардың көбеюіне әкелуі мүмкін.
Екіншісі - ыдысты кептіруді күтпестен шкафқа салмаңыз. Мамандардың айтуынша, зиянды бактериялар ыдыста "өмір сүре береді", оның ішінде көптеген токсиндерді шығаратын хеликобактер пилори да бар.
Үшіншісі - мамандар бірден ыдыс жууды емес, оны раковинада қалдыруды немесе ұзақ уақыт жібітуді әдетке айналдыруды да айта кетті. Ылғалды орта жуу кезінде, жойылмайтын бактериялардың көбеюіне ықпал етеді.
барлық дауыс: 5073
дауыс мұрағаты