Жаңалық - Пайдалы кеңестер
новость от 14.12.2020
Шайдың пайдасы мен зияны туралы
Шайдың пайдасы
• Шай Паркинсон ауруынан сақтай алады, инфаркт пен инсульт қаупін азайтады және сүйектерге пайдалы.
• Шай құрамындағы полифенолдар қатерлі ісіктердің пайда болуына жол бермейді және қатерлі ісік жасушаларының көбеюін тежейді.
• Қара шай гипертониясы бар науқастарда қан қысымын тұрақтандырады.
• Егер сіз тамағыңызды күніне екі рет осы сусынның күшті тұнбасымен шайып тастасаңыз, сіз иммундық жүйеңізді нығайтып, эпидемия кезінде аурудан қорғана аласыз.
• Тіс өңезінде кариес пен тіс қызыл иегінің ауруын қоздыратын бактериялардың 300-ден астам түрі бар. Шай (дәлірек айтқанда, құрамындағы полифенолдар) бактериялардың көбеюін баяулатады. Күніне бірнеше рет аузыңызды шаймен шаю жеткілікті.
• Шай сонымен бірге пайдалы:
- ревматоидты артриттің алдын-алу үшін;
- жүйке ауруларынан қорғау үшін;
- қандағы қант деңгейін тұрақтандыру үшін;
- ішектің сау микрофлорасын сақтау үшін;
- ағзадан артық сұйықтықты шығару үшін.
Шайдың ықтимал қаупі
• Егер сіз күн сайын 12 пиала шай ішсеңіз, уақыт өте келе сізде флюороз (фторидті көп қолданғанда пайда болатын стоматологиялық ауру) дамуы мүмкін.
• Көк шайға деген үлкен ынта гипотонияны тудыруы мүмкін.
• Жүкті әйелдер өте әлсіз сусын ғана ішуі керек.
• Іш қатуы бар адамдарға көк шай ішкен зиян.
• Түсті және дәмдеуіш қосылған сусындардан бас тарту маңызды.
барлық дауыс: 5541
дауыс мұрағаты