Жаңалық - Пайдалы кеңестер
новость от 30.03.2021
ШҰЖЫҚТЫ КІМ ЖЕУГЕ БОЛМАЙДЫ?
Кейбір адамдар үшін бұл өнім қауіпті.
Бұл мереке үшін ғана дәмді тағам, тек әр күн емес. Егер күн сайын қолданса, онда зиян болуы мүмкін. Әсіресе жүрек ауруларына, гипертониялық науқастарға, бүйрек патологиясы бар адамдарға және тері проблемалары бар жасөспірімдерге ұсынылмайды. Жас безеулер дәмдеуіштер мен тұзға өте қатты әсер етеді.
Піскен шұжық етті ауыстыра алмайды, ол құрамында еті бар өнім болып саналады, бұлшықет талшықтары өте аз ‒ 8 пайыз.
Егер ТУ (техникалық шарттар) бойынша жасалған шұжық болса, міндетті түрде 22 пайыз май, дәмдік қоспалар, тұз, бұрыш, соя соусы немесе тағы басқалар. Соя қосылған шұжық пайдалы. Олар кез-келген дәнді дақылдар мен басқа өсімдіктердің қоспасын да қолдана алады. Шұжыққа қызғылт рең беру үшін, крахмал міндетті түрде қосылады. Олардың құрамына түрлі тағамдық бояғыштар қосылады. Оларсыз шұжықтар сұр болады-өйткені қайнатылған ет дәл осындай түске ие.
барлық дауыс: 5532
дауыс мұрағаты