Жаңалық - Пайдалы кеңестер
новость от 08.08.2021
ҚАРБЫЗ ТҰҚЫМЫН ЖҰТУ ҚАУІПТІ МЕ?
Қарбыз мен қауын маусымында адамдар күн сайын дерлік бұл тәтті тағамды жеуге дайын.
Бақша шырындарымен бірге кейде адамдар дәндерін кездейсоқ жұтып қояды. Қарбызды тұқыммен бірге жеу ас қорытуды бұзуы мүмкін.
Қарбыз тұқымдарының қабығы өте тығыз, көбінесе олар сіңірілмейді.
Қарбыз тұқымын жұтуға қатаң тыйым салынады: ең алдымен - 3 жасқа дейінгі балалар, жүкті әйелдер мен емізетін аналар, өйткені тұқымдар аллергия деңгейін жоғарылатады. Сонымен қатар, егер жеміс химиялық заттармен өсірілсе, оларда көптеген нитраттар жиналады.
Алғашқыда 400-500 грамм қауын немесе қарбыз жеуге болады. Кешке - тағы 150-200 грамм. Қарбыз немесе қауыннан 20-30 минуттан кейін, 300-400 миллилитр су ішіңіз. Одан қант концентрациясы сұйылтылады, диуретикалық әсер екі есе артады және бұл ісінудің алдын алады.
Тамақтанғаннан кейін, бірден қарбыз мен қауынды жеуге болмайды, ол барлық негізгі тағамның сіңуін бұзатын күшті ашытуды тудырады және қарбыз бен қауынның пайдасы болмайды.
барлық дауыс: 5073
дауыс мұрағаты