русский / қазақ
"Су ресурстары - Маркетинг" ЖШС-і
+7 (7252) 321-275Жедел желі+7 (7252) 321-274Диспетчерлік қызмет

Жаңалық - Пайдалы кеңестер

новость от 08.09.2021

ФИЗИКТЕР ШАЙ ҚАЙНАТУ ҮШІН ҚАНДАЙ СУ ЖАҚСЫ ЕКЕНІН АНЫҚТАДЫ

Швейцариялық физиктер шай өте қатты суда қайнатылса, ең ерекше дәм мен хош иіске ие болатындығын анықтады. Оның арқасында сусынның бетінде ұшпа заттардың пленкасы пайда болады.
Ежелгі Қытай тұрғындары шай ішуді шамамен бес мың жыл бұрын бастаған. Ұлы географиялық ашылулар дәуірінде шай сәні Шығыс Азияға таралды, содан кейін, жер бетінің басқа бөліктеріне де еніп кетті.
Соңғы жылдары ғалымдар шайдың химиялық құрамы мен басқа да қасиеттерін белсенді түрде зерттей бастады, оның құрамдас бөліктері осы сусынның әртүрлі сорттарының ерекше дәміне әсер ететінін түсініп, адам денсаулығына оның беретін барлық артықшылықтары мен кемшіліктерін анықтай бастады.
Швейцариялық физиктер бұл құрылымды қалыптастырудың нақты механизмдерін анықтады, сонымен қатар, оның шайдың дәміне әсерін зерттеді. Ғалымдар судың температурасы, оның қаттылығы және басқа да параметрлері оның қалыптасуына қалай әсер ететінін анықтады.
Бір қызығы, пайда болған ұшпа шайдың дәмін жақсартып, одан сусынға ащы немесе қышқыл дәм беретін молекулаларды алып тастаған.

«Су ресурстары-Маркетинг»,
Қазақстан Республикасы,
160013, Шымкент қаласы,
Ғ.Орманов көшесі, 17
Хат жазу
Орталық диспетчерлік қызмет: 321-274, 323-574
Жедел желі: 321-275
Тұрғындардың су балансы инспекциясы: 321-180
Коммутатор: 321-247; 321-272 қосымша бөлімнің ішкі нөмірі
Факс: 322-544
Телефон коды: 8 (7252)
Қабылдау: 31-11-94, 32-60-09, 31-11-95
Facebook: Су ресурстары-Маркетинг
whatsapp: 8-708-110-21-21
Telegram чат бот: wrm_bot
жаңа технологиялар мен инвестициялар Жаңа технологиялар Инвестициялар Біздің техника
© Барлық құқықтары «Су ресурстары-Маркетинг» ЖШС-не қарасты
Дизайн және әзірлеу ТОО "LiO Programs" 2023
    
жоғары