Жаңалық - Пайдалы кеңестер
новость от 08.09.2021
ФИЗИКТЕР ШАЙ ҚАЙНАТУ ҮШІН ҚАНДАЙ СУ ЖАҚСЫ ЕКЕНІН АНЫҚТАДЫ
Швейцариялық физиктер шай өте қатты суда қайнатылса, ең ерекше дәм мен хош иіске ие болатындығын анықтады. Оның арқасында сусынның бетінде ұшпа заттардың пленкасы пайда болады.
Ежелгі Қытай тұрғындары шай ішуді шамамен бес мың жыл бұрын бастаған. Ұлы географиялық ашылулар дәуірінде шай сәні Шығыс Азияға таралды, содан кейін, жер бетінің басқа бөліктеріне де еніп кетті.
Соңғы жылдары ғалымдар шайдың химиялық құрамы мен басқа да қасиеттерін белсенді түрде зерттей бастады, оның құрамдас бөліктері осы сусынның әртүрлі сорттарының ерекше дәміне әсер ететінін түсініп, адам денсаулығына оның беретін барлық артықшылықтары мен кемшіліктерін анықтай бастады.
Швейцариялық физиктер бұл құрылымды қалыптастырудың нақты механизмдерін анықтады, сонымен қатар, оның шайдың дәміне әсерін зерттеді. Ғалымдар судың температурасы, оның қаттылығы және басқа да параметрлері оның қалыптасуына қалай әсер ететінін анықтады.
Бір қызығы, пайда болған ұшпа шайдың дәмін жақсартып, одан сусынға ащы немесе қышқыл дәм беретін молекулаларды алып тастаған.
барлық дауыс: 5543
дауыс мұрағаты