русский / қазақ
"Су ресурстары - Маркетинг" ЖШС-і
+7 (7252) 321-275Жедел желі+7 (7252) 321-274Диспетчерлік қызмет

Жаңалық - Компания жаңалықтары

новость от 29.11.2022

Қандай екі су түрін ішуге болмайды 

 Сарапшылар бірнеше рет қайнатылған су мен түнде қалған су қатерлі ісік ауруын тудыратынын айтты. Иносми басылымының хабарлауынша, ағын су белгілі бір дәрежеде тазартылады, содан кейін дезинфекциялау үшін оған хлор диоксиді қосылады. Сондықтан көптеген адамдар қайтадан қайнатқанда хлор бөлінеді деп санайды, бұл суды канцерогенді етеді. Алайда, хлор халықаралық онкологиялық зерттеулер орталығының канцерогендік классификациясы бойынша заттардың үшінші санатына жатады. Сарапшылар "оның адам үшін канцерогенділігі туралы айтатын деректер жеткіліксіз"деп атап өтті. Қайнағаннан кейін қалдық хлор ыдырайды, сондықтан хлор буланбайды және Ағын суды бірнеше рет қайнатқаннан кейін канцерогенді етеді деген пікір дұрыс емес. Сондай-ақ, көптеген адамдар бірнеше рет қайнатылған су қатерлі ісік ауруын тудыруы мүмкін деп қорқады. Суды қайта қайнатқаннан кейін нитраттар канцерогенді нитриттерге айналуы мүмкін, бірақ бұл мұндай сұйықтықты ішу міндетті түрде қатерлі ісік ауруын тудырады дегенді білдірмейді. 2010 жылы Хэньян педагогикалық университетінің бір топ ғалымдары эксперимент жүргізді, оның барысында ол тазартылған суды резервуарға 181 рет қайнатты. Өлшеулерден кейін нитриттердің мөлшері литріне небәрі 3-4 микрограммды құрайтыны белгілі болды. ДДҰ белгілеген нормативке сәйкес нитриттердің мөлшері литріне 3 миллиграмнан аз болуы керек. Сондай-ақ, түнде қалдырылған суды ішуден қорықпаңыз. Егер сіз суды 30 минуттан артық қайнатсаңыз, ондағы нитрит мөлшері тұрақты болып қалады және түнде көп өзгермейді. Бірнеше күннен кейін де судағы нитриттердің саны Ұлттық стандарттан әлдеқайда төмен. Дегенмен, денсаулыққа зиян келтіретін судың екі түрі бар. Біріншісі-қайнатылған және шикі суды араластыру арқылы алынған аралас су. Шикі суда әртүрлі микроэлементтер, қоздырғыштар мен бактериялар бар. Екіншісі-65 градустан жоғары ыстық сусындар. Халықаралық зерттеу агенттігі 65 градустан жоғары ыстық сусындарды ішу өңеш қатерлі ісігінің даму қаупін арттыруы мүмкін екенін ескертетін есеп шығарды. Температурасы 65 градустан жоғары ыстық сусындар 2а канцерогендер тізіміне енгізілді. Өңештің шырышты қабаты 40-50 градус температурада сұйықтықты жақсы қабылдайды. 65 градустан жоғары сусындарды ішу оның зақымдалуына және ойық жарасына оңай әкелуі мүмкін.

 

«Су ресурстары-Маркетинг»,
Қазақстан Республикасы,
160013, Шымкент қаласы,
Ғ.Орманов көшесі, 17
Хат жазу
Орталық диспетчерлік қызмет: 321-274, 323-574
Жедел желі: 321-275
Тұрғындардың су балансы инспекциясы: 321-180
Су есептегіш шеберханасы: 373-362, 375-457
Коммутатор: 321-247; 321-272 қосымша бөлімнің ішкі нөмірі
Факс: 322-544
Телефон коды: 8 (7252)
Қабылдау: 31-11-94, 32-60-09, 31-11-95
Facebook: Су ресурстары-Маркетинг
whatsapp: 8-708-110-21-21
Telegram чат бот: wrm_bot
жаңа технологиялар мен инвестициялар Жаңа технологиялар Инвестициялар Біздің техника
© Барлық құқықтары «Су ресурстары-Маркетинг» ЖШС-не қарасты
Дизайн және әзірлеу ТОО "LiO Programs" 2023
    
жоғары