Жаңалық - Пайдалы кеңестер
новость от 19.01.2023
Өндіруші. Өзіңіз тұратын аймақтағы өндіріс орнының өнімін алғаныңыз дұрыс. Басқа жақтан ұзақ тасымалдау өнімнің сапасына әсер етеді.
Сыртқы түрі. Жұмыртқа чипсіз, жарылмаған және кір болмауы керек. Қабықтағы аз ғана кедір-бұдырлар маңызды емес.
Жұмыртқаны сақтау мерзімі. Есіңізде болсын, диеталық жұмыртқаларды 7 күнге дейін сақтауға болады, ал асханалық түрін 8-ден 25 тәулікке дейін. Жуылған жұмыртқаларды 12 күнге дейін сақтай аласыз. Сақтау температурасы 0 – ден 20 градусқа дейінгі аралықта болғаны дұрыс, ылғалдылығы 80-88% жерде тұруы керек.
Қайсысы пайдалы? Пісірілген бе әлде қуырылған жұмыртқа ма?
Қайнатылған жұмыртқаның ақуызы қуырылғанға қарағанда әлдеқайда сіңімді болады. Сонымен қатар, жұмыртқа неғұрлым ұзағырақ қайнатылса, ақуызы соғұрлым пайдалы. Қайнатылған ақуыз біздің ағзамызға пайдалы заттардың 90% - дан астамын бере алады. Ал қуырылған жұмыртқа А және В дәрумендеріне бай. Ұзақ найнату кезінде бұл дәрумендердің мөлшері 20 және 60% - ға дейін азаяды. Сондықтан дәрімендерді сақтап қалу үшін глазунья етіп қуырыңыз. Тек қатты күйдіріп жібермеңіз.
дауыс беруБіздің сайт туралы кайдан білдіңіз?
Іздеу жүйелері
33.9%
Достарым, таныстарымның кеңесі бойынша
17.7%
есеп-хабарламадағы хабарламадан
17.8%
БАҚ
14.2%
Басқа
16.0%
барлық дауыс: 5541
дауыс мұрағаты