Жаңалық - Микс
новость от 07.01.2020
Суды бірнеше рет қайнатуға болмай ма?
Бұл теорияны жақтаушылар егер сіз суды екінші рет қайнатсаңыз, онда дейтерий пайда болады дейді. Бұл сутектің радиоактивті изотоптарының бірі. Егер сіз суды үшінші рет қайнатсаңыз, онда келесі сутегі изотопы – тритий пайда болады. Нәтижесінде шәйнектегі су «ауыр» суға айналады дейді.
Шын мәнінде, нейтрондарды тежеу үшін атом энергиясында қолданылатын ауыр су бірнеше электролиз арқылы алынады. Бұл энергияны қажет ететін және өте қымбат процесс. Біздің шайнектер мұны істей алмайды. Сондықтан, суды қанша рет қайнатсаңыз да, ол «ауыр» және зиянды болмайды.
Алайда, жалпы алғанда, қайнағаннан кейін судың қасиеттері аздап өзгереді. Атап айтқанда, рН (сутектің көрсеткіші) мәні өзгереді, өйткені кальций тұздары қайнаған кезде тұнбаға түседі. Суда еріген газдардың мөлшері де азаяды. Осыған байланысты судың дәмі, түсі және мөлдірлігі өзгереді. Сондықтан қайнатылған суды қам судан ажыратуға болады.
барлық дауыс: 5600
дауыс мұрағаты