русский / қазақ
"Су ресурстары - Маркетинг" ЖШС-і
+7 (7252) 321-275Жедел желі+7 (7252) 321-274Диспетчерлік қызмет

Жаңалық - Пайдалы кеңестер

новость от 12.04.2021

ТАМАҚТАНУ ЖӘНЕ ОРАЗА: 15 КЕҢЕС.
1. Тиісті және теңгерімді тамақтануға назар аударыңыз;
2. Ауызашарда шамадан тыс артық тамақ жемеңіз. Сіз ауызашарды таңғы ас сияқты, мысалы, ірімшік, қызанақ, зәйтүн немесе сорпа сияқты жеңіл тағамдардан бастай аласыз және 10-15 минуттан кейін майсыз ет тағамынан, бұқтырылған немесе пісірілген көкөністерден немесе салаттан бастай аласыз. Бір уақытта қуаттандыратын және қандағы қантты тез арттыратын тағамдар-бұл дәнді дақылдар, булгур, дәнді нан немесе дәнді макарон. Ұнтақталған күріш, қуырылған картоп, тәтті және ұннан жасалған кондитерлік өнімдер және т. б. сияқты тағамдық құндылығы төмен тағамдардан аулақ болуға кеңес береміз;
3. Ауызашарды сорпа мен салатпен, 1-2 сағаттан кейін негізгі тамақты бастасаңыз болады. Бұл метаболизмді тездетеді және аш қарынға көп мөлшерде тамақ ішуден туындайтын денсаулық пен ас қорыту проблемаларын болдырмайды;
4. Ауызашардан кейін, көп мөлщерде емес аз-аздан, бірақ жиі-жиі тамақтану қажет;
5. Ауызашарда артық қант қосылған майлы және ұнды тағамдардың орнына, сүт және жемістермен тамақтанғаныңыз жөн;
6. Сәресін міндетті түрде ішкеніңіз дұрыс. Таңертеңгі таңғы ас кезінде сіз сүт, айран, йогурт, ірімшік, жұмыртқа, жаңғақтар және дәнді нан сияқты тағамдардан жеңіл тағам жасай аласыз. Немесе сорпа, бұршақ дақылдары, зәйтүн майы, йогурт және салаттан тұратын тағамды таңдай аласыз;
7. Мүмкіндігінше тойымдылықты ұзақ ұстап тұратын жаңғақтарды жеуге тырысыңыз. Оларды кешкі және таңертеңгі ас құрамына енгізсеңіз болады;
8. Пісіру әдістері де маңызды. Әсіресе гриль, пісіру, пеште пісіру және бумен пісіру сияқты пісіру әдістерін қолдана отырып дайындалған тағамдарға артықшылық беріңіз;
9. Қуырылған, майлы, тұзды және ысталған тағамдардан аулақ болыңыз;
10. Күні бойы және ауызашардан кейін де физикалық белсенді болыңыз. Ифтардан кейін 1-2 сағаттан кейін серуендеуге уақыт бөліңіз;
11. Диетаның өзгеруіне байланысты пайда болатын іш қатудың алдын алу үшін, сұйықтықты қабылдауға назар аударыңыз. Тамақтану кезінде жоғары талшықты тағамдарға (бұршақ, кептірілген бұршақ, жасымық, бұршақ, дәнді және дәнді нан, көкөністер мен салаттар) артықшылық беру керек. Жаңа және кептірілген жемістерді, компоттарды, құрма, жаңғақ, бадам және т. б. сияқты кептірілген жемістерді тұтыну керек;
12. Ауызашар мен сәресі арасында жиі су ішіңіз, тіпті шөлдемесеңіз де. Судан басқа, сіз шөп шайлары, сүт, айран, минералды су, жаңа сығылған жеміс-көкөніс шырындарын ішсеңіз болады;
13. Аштық сезімінен қорықпаңыз және артық тамақтанбаңыз;
14. Тағамдық құндылығы аз, мысалы, фастфудтарды тоқтата тұрыңыз;
15. Ораза кезінде майлы, қуырылған, ащы тағамдардан басқа тұздықтар, соя соусы, суши, зәйтүн, тұздықтар, чипсы, ірімшіктің тұзды түрлері, тұздалған жаңғақтар, шұжық, чечил, дайын сорпалар, дәмдеуіштер, қызанақ шырыны сияқты тұщы тағамдардан да аулақ болғаныңыз жөн.

«Су ресурстары-Маркетинг»,
Қазақстан Республикасы,
160013, Шымкент қаласы,
Ғ.Орманов көшесі, 17
Хат жазу
Орталық диспетчерлік қызмет: 321-274, 323-574
Жедел желі: 321-275
Тұрғындардың су балансы инспекциясы: 321-180
Коммутатор: 321-247; 321-272 қосымша бөлімнің ішкі нөмірі
Факс: 322-544
Телефон коды: 8 (7252)
Қабылдау: 31-11-94, 32-60-09, 31-11-95
Facebook: Су ресурстары-Маркетинг
whatsapp: 8-708-110-21-21
Telegram чат бот: wrm_bot
жаңа технологиялар мен инвестициялар Жаңа технологиялар Инвестициялар Біздің техника
© Барлық құқықтары «Су ресурстары-Маркетинг» ЖШС-не қарасты
Дизайн және әзірлеу ТОО "LiO Programs" 2023
    
жоғары